Category Buyer

Solliciteer nu

Category Buyer

Topbrands Oud-Beijerland

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Circa 5 jaar relevante werkervaring
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je woont binnen 45 minuten reisafstand van Oud-Beijerland

Wat krijg je?

 • €4.500 - €5.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring) + bonusregeling
 • 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen met mogelijkheid tot bijkopen van 10 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek)
 • Investering in jouw professionele ontwikkeling
 • Learning Hub: toegang tot allerlei trainingen en opleidingen
 • Reiskostenvergoeding en een pensioenregeling waarbij Topbrands tweederde van de premie betaalt
 • Laptop, fruit, lekkers bij de lunch, bedrijfsfeesten, bootcamp en padel

Wat doe je?

 • 30% Offertes opstellen
 • 60% Nieuwe producten/leveranciers zoeken
 • 10% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Category Buyer bij Topbrands ben je verantwoordelijk voor het bedenken en inkopen van de eigen merken en licenties. Samen met de Productontwikkelaars geef je vorm aan de eigen merken en licenties, waarbij je zowel vertrouwt op het bestaande assortiment als nieuwe leveranciers en producten verkent. Je bent altijd alert op de markt en prijzen, op zoek naar de meest boeiende partners om mee samen te werken en successen verder uit te bouwen.

Je hebt een vast assortiment en werkt samen met een aantal vaste partners. Daarnaast houd je de markt en de prijzen goed in de gaten om te zien welke nieuwe producten er nog meer interessant zijn. Je zoekt met een scherp oog naar kansen voor nieuwe producten/leveranciers op beurzen, via internet en bij bestaande leveranciers. Je hebt veel contact met leveranciers via de mail en telefonisch, maar je reist ook regelmatig naar diverse plekken in het buitenland om klanten te ontmoeten en beurzen te bezoeken.

In deze functie ben je onderdeel van team Brandmanagement, Brand, Private Label & Licenses. Het team bestaat uit zeven personen en valt onder leiding van de Directeur BPL. Daarnaast werk je ook veel samen met de afdeling Purchase.

Als jij het leuk vindt om op zoek te gaan naar de beste nieuwe producten en merken en je altijd actief op zoek bent naar mogelijkheden voor verbetering, is deze baan echt iets voor jou.

Werkweek

Category Buyer

Op een leuke werkdag gebeurt er veel tegelijk en ben je druk bezig met nieuwe producten, prijzen en leveranciers.

Op een minder leuke werkdag doe je vooral routineklusjes en is het werk weinig uitdagend.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een bericht van een leverancier over een prijsverhoging, een probleem dat goed gemanaged moet worden. Hoe ga je te werk?

Een prijsverhoging is geen goed nieuws en deze situatie vraagt om een doelgerichte aanpak. Allereerst neem je contact op met de leverancier. Je legt uit dat deze situatie niet wenselijk is en vraagt wat de mogelijkheden zijn. Wanneer de leverancier aangeeft er echt niets aan te kunnen veranderen, probeer je de prijsverhoging zo laag mogelijk te houden door slim te onderhandelen. Je schakelt bijvoorbeeld je netwerk in en kijkt wat andere leveranciers voor prijzen rekenen. Als je goed op de hoogte bent van wat er speelt, is dat in je voordeel tijdens het onderhandelen. Zodra je weet wat de nieuwe prijs gaat worden, breng je je collega’s die de nabestellingen doen op de hoogte van de prijsverhoging.

Groeipad

Het groeipad bij Topbrands staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We investeren in jouw professionele ontwikkeling met passende (online) trainingen en opleidingen. Topbrands groeit en jij groeit mee!

Category Buyer

Werken bij Topbrands

Bij Topbrands staan we voor Topmerken, Topklanten en Topcollega’s. Wat we bij Topbrands met elkaar gemeen hebben is onze passie voor mooie merken en internationale handel. We zijn continu op zoek naar de beste producten voor onze klanten binnen onze expertise Personal & Home care. We zijn wereldwijd actief en hebben een bijzonder breed assortiment met verschillende merken en private label producten. Denk hierbij aan wasmiddelen, bad/douche producten, geuren, make up, schoonmaakmiddelen en haarproducten en sinds dit jaar ook food. We functioneren als handelshuis voor een groot aantal bekende A-merken en we ontwikkelen onze eigen merken en private labels. In totaal zijn wij binnen Europa met 275 collega’s, waarvan ruim 325 collega’s werkzaam zijn in Nederland, verdeeld over ons logistiek centrum in Kolham (Groningen) en ons hoofdkantoor in Oud-Beijerland. Onze regiokantoren zijn in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden.

Staat er voor jou geen passende vacature tussen, maar zie je werken bij Topbrands wel zitten of wil je graag een stage lopen? We waarderen jouw interesse enorm! Reageer via een open sollicitatie dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. We zien je reactie graag tegemoet in onze mailbox recruitment@topbrands.nl.

 • Hoofdkantoor in Oud-Beijerland
 • Logistiek Centrum in Kolham
 • Regiokantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden
 • 325 medewerkers wereldwijd
 • 235 medewerkers in Nederland
 • 48% / 52%
 • Gem. leeftijd 38 jaar
 • Zakelijk en casual, afhankelijk van functie
 • Thuiswerkmogelijkheden in overleg

Collega's

Letho - Demand Planner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het team is erg jong en gedreven. Ik kan mijzelf binnen Topbrands verder ontwikkelen en persoonlijke groei behalen. Ook is de sfeer binnen het bedrijf energiek en leuk. Het is een bedrijf waar ik heel erg veel kan leren over de internationale handel en dit vind ik interessant.

Wat heb je gestudeerd?
International Business and Sales aan Eurocollege Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb met twee vrienden een hobby in de botenhandel, transport en onderhoud. Hier verdienen we dan ook wat aan. Ook ga ik graag op stap met vrienden.

Martine - Teamleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Topbrands kende ik via mijn vorige werkgever als een dynamisch bedrijf binnen de FMCG-sector, iets wat me heel erg aansprak. De website en vacaturetekst omschreven een functie waarbij commerciële en administratieve vaardigheden gecombineerd moeten worden, iets wat je niet vaak ziet bij een functie. Hierdoor was ik meteen enthousiast!

Wat was je vorige baan?
Buyer - B&S.

Wat doe je in je vrije tijd?
Paardrijden, hardlopen en koken.

Chermaine - Senior Product Developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het behalen van mijn hbo-diploma International Business and Languages was ik op zoek naar een internationaal bedrijf waar ik mijn kennis en ambities verder kon gaan ontwikkelen. Topbrands is daar het perfecte bedrijf voor. In eerste instantie ben ik gestart als Purchase Support. Daarna ben ik in een korte tijd doorgestroomd naar de functie Product Developer, waar ik meer mijn passie en creatieve ei in kwijt kon. Nu zes jaar later heb ik mijzelf doorontwikkeld als Senior Product Developer.

Wat was je vorige baan?
Purchase Support - Topbrands.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden, shoppen en genieten van heerlijke hapjes en drankjes!

Carly - Sales Support Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een groot e-commerce bedrijf. Ik merkte dat de afstand mij tegen ging staan en kwam zo uit bij Topbrands. Het bedrijf sprak mij direct aan. Ik werd ook fijn opgevangen door collega's in ons Salesteam en werd direct meegenomen in ons wekelijkse sportgroepje. Ook krijg je hier echt de kans om te groeien. Topbrands verzorgt meerdere trainingen, zoals Excel of een talentraining. Ik voel mij erg thuis bij Topbrands en ben daarom erg blij om voor dit mooie bedrijf te mogen werken.

Wat was je vorige baan?
Financiële Administratie B2B - Coolblue.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, wijntjes drinken en met familie en vrienden zijn!

Liesbeth Hoeijmans - Manager HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik meer dan 15 jaar werkzaam als Freelance Hr manager. Je pakt dan Hr projecten in de breedste zin van het woord op. Ik miste de connectie met een bedrijf en team en heb er daarom voor gekozen om weer indienst te treden. En heb deze connectie weer gevonden bij Topbrands!

Wat was je vorige baan?
Manager HR a.i. - APM terminals Maasvlakte II

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een druk gezin met man, 2 zoons en een hond. Ik hou van lekker eten en lange wandelingen. Om te relaxen en lig ik wekelijks op een joga matje.

Interessante baan?

Solliciteer nu